Anmelde upassende indhold

Pastis

{
}

 TAGS:undefined

Pastis er en fransk drik opfundet i 1932 af Paul Ricard. Den bliver anvendt som aperitif og indeholder normalt mellem 40 og 45 % alkohol, og er den næstmest populære drik i Frankrig efter vin.

Når man drikker Pastis, fortynder man normalt med 5 dele vand for hver del Pastis, hvilket giver dette cremede udseende som vi plejer at se i absinten.

Pastis nydes kold og efter at have tilsat vand tilsætter nogle mennesker isterninger, mens andre afviser denne skik. Det er i hvert fald en forfriskende aperitif.

Af nogle er den anset for at være forløberen for absint, selvom de er meget forskellige, i bund og grund da Pastis ikke indeholder Artemisa absentium.  Den forberedes ved destilleringen af anis, selvom andre fremgangsmåder bruger stjerneanis, asiatiske og europæiske urter. Den kan fås i karamelfarver (forarbejdet industrielt) og hvide (hjemmelavede).

For de som ikke bryder sig om absint, er Pastis et sødt alternativ som aperitif og den er en del af en gammel tradition med anis-drikke såsom sabuca, mastika, ouzo og arak.

De moderne versioner af pastis blander alkohol og kommercielle smage og essenser, ekstrakter og farver for at modificere denne drik og gøre den mere iøjefaldende for forbrugere.

Blot i Frankrig og Europa handles der 130 millioner liter Pastis om året: dens varme og særlige smag fænger dem som prøver den i godt selskab efter et måltid.

Er du til Pastis? I så fald anbefaler vi:

 

 TAGS:Pastis Prado 1LPastis Prado 1L

Pastis Prado 1L

 

 

 TAGS:Pastis 51 4.5LPastis 51 4.5L

Pastis 51 4.5L

 

 

 TAGS:Pastis 51 RosePastis 51 Rose

Pastis 51 Rose

 

{
}

Efterlad en kommentar Pastis

Log ind OboLog, eller foretage gratis blog, hvis du ikke er registreret.

User avatar Your name