Anmelde upassende indhold

Hvilke vine skal nedkøles og hvordan?

 TAGS:undefined

Alle vinelskere ved, at hver sort har en ideel driftstemperatur, skal nogle blive drikket ved stuetemperatur og at nogle gange kan vin ødelægges ved at servere den for koldt eller for varmt.

For eksempel, de fleste unge hvidvine og rosé, mousserende og søde, er bedre, hvis serveret koldt. I stedet, vin med mere krop vil miste noget af deres rigdom i aroma og smag, hvis de er ved en for lav temperatur.

Selvom vi ved, at rød, for eksempel, ikke bør serveres kold, betyder det ikke at vi må drikke dem varme, så nogle gange, hvad vi kalder "stuetemperatur" er langt fra den ideelle til at sætte pris på en vin formular korrekte. Denne ulempe forsvinder næsten altid, hvis vi har en vinkælder med god opbevaringstemperatur, men ikke alle er så heldige og bare drikke rød (om sommeren, for eksempel, eller et opvarmet hjem) varmere end det ville være tilrådeligt.

En god løsning er at sætte dem i køleskabet i et stykke tid, og kontrollere temperaturen fra tid til anden af nogen af de termometre til vinflasker, der er på markedet. I tilfælde af reserve rødvin, er det bedst at have dem på et køligt og ventileret sted længe nok til at afkøle til mindst ca. 20 ° C. Hvis dette ikke er muligt, 10 eller 15 minutter i køleskabet vil være tilstrækkeligt.

En lav temperatur kan være på den anden side en god allieret når maskering nogen grad manglerne ved en middelmådig vin, noget der kan let ses i mange barer og restauranter, som har tendens til at afkøle ovenfor hvad normalt tilrådeligt at vine betragtes svagere.

 TAGS:El Grifo Malvasía Seco Colección 2015El Grifo Malvasía Seco Colección 2015

El Grifo Malvasía Seco Colección 2015

 

 

 TAGS:Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014

Jean Chartron Hautes-Côtes de Beaune en Bois Guillemain Blanc 2014

Efterlad en kommentar Hvilke vine skal nedkøles og hvordan?

Log ind OboLog, eller foretage gratis blog, hvis du ikke er registreret.

User avatar Your name