Anmelde upassende indhold

Rodvin in Uvinums blog

19/01/2018

De bedste Rioja-vine under 80 kr.

Når vi tænker på Rioja, føres vores tanker med det samme mod en af de vigtigste, spanske vine og samtidig en af de mest berømte vine i verden. Det er perfekt at nyde et glas Rioja ledsaget af f.eks. en klassisk iberisk skinke eller en rigtig lækker, spansk ost. Men vinen er også en ægte favorit til de hyggelige familiemiddage.

Rødvinsdruen Tempranillo...

18/08/2017

Hvorfor er vin bedst med ost?

I lang tid har vi hvidst, at ost og vin er et uadskillelig par. eksperter i Restaurant industrien har ofte kommet med anbefalinger for visse kombinationer, der bringer en ny dimension til vores spise erfaring. I virkeligheden er der en omfattende litteratur, hvor du kan lære om bindinger mellem hver type ost og vin.

Men hvorfor er vin bedst med ost? Det har Center Smag...

26/02/2016

Natvin hjælper dit hjerte

Fordelene med vin er stigende. Og der er nye undersøgelser, der ratificerer den, og nu, specielt i Israel, hvori det hedder, at et glas rødvin om aftenen hjælper å giver omsorg for hjertet. Denne forskning, kaldet 'Effekter af moderat alkoholforbrug på cardiometaboliske risiko hos voksne med type 2 diabetes", har været med School of Public Health, Harvard, USA ;....

22/05/2015

Professioner og erhverv indenfor vin

 

I verdenen af vin findes der flere embeder som direkte eller indirekte dedikerer sig til fremstillingen, produktionen og salget af vin.

Vinen som står på bordet foran os er ikke kun vinbondens eller sælgerens ansvar. Bag vinen er der en hel række af mennesker som har gjort det muligt at denne magiske væske når frem til os og forsøder vores liv.

Følg med når...

15/05/2015

Hvordan man læser en vinetikette

På en vinflaske findes der en masse information som skal fortolkes. Vinens etikette er en af de vigtigste dele: den er – sammen med bagetiketten, flaskens type, kapslen og proppen – som en slags vinens nummerplade, dens identitetstegn. Udover at nyde etikkens design (det emblematiske og kommercielle varemærke), kan du ved hjælp af etiketten undersøge den pågældende vins...

1/05/2015

Frankrigs 10 vigtigste vinregioner

De 10 vigtigste franske vinregioner til eksamen. I de følgende linjer beskriver vi med få ord essensen af hver af disse regioner, for således at kunne forstå det særlige ved de vine der produceres.

Bordeaux: Merlot og Cabernet Sauvignon – hovedsaligt til rødvinene, og Sémillon, Muscadelle og Savignon Blanc til de hvide. Bordeaux kombinerer prestige, tradition og ...

17/04/2015

Vin og miljø - Kan vingårdene skade økosystemet?

 

Vinproducenterne i Toscana er blevet advaret om at for mange vingårde kan være skadelig for miljøet.

Toscanas lokale myndigheder har fået til ansvar at advare ønologer om at pesticider og gødning forurener vandet og at for mange vinstokke forårsager erosion af jordbunden og får jorden til at skride.

Advarslen er del af et forslag i den 300 sider lannge...

10/04/2015

Fremtidens vin

Vin og måden vi drikker den på har været i konstant udvikling de seneste år. For ikke så længe siden ville kun få mennesker have forestillet sig at vin spille så stor en rolle i vores liv, og derfor prøver nogle eksperter nu at forudsige hvad vi kommer til at drikke i fremtiden. Nogle tendenser er åbenlyse mens andre endnu lader vente på sig. Vi giver jer her...

3/04/2015

20 hemmeligheder som gør dig til den bedste bartender

Hvis du gerne vil være en super bartender og imponere dine gæster når du holder fest - eller gøre seriøs karriere indenfor faget og gøre det til din levevej, kan du lade dig guide af disse følgende råd:.

Kend hver og en af de ingredienser du arbejder med (om det måtte være whisky, rom, vodka..) og lær de forskellige cocktail-opskrifter udenad. Hold dig...

27/03/2015

Drik vin og spar penge hos tandlægen!

Vin har en forskellige række effekter på kroppen som gør den til en af de mest komplette drikkevarer. Den indeholder antioxidanter, forebygger hjertekar-sygdomme, forebygger forhøjet kolesterol, hjælper på at forbedre hukommelsen... Og ydermere, så forebygger den også karies.

Og denne sidste egenskab kan være til stor glæde da den tillader os at spare penge på...